Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Természettudományi Múzeum

Természettudományi Múzeum

Egyesült Királyság, London

A londoni Természettudományi Múzeum (Natural History Museum) hatalmas gyűjteménye 75 millió növényt, állatot, kövületet, kőzetet és ásványt tár a látogatók szeme elé.

Tovább olvasom

Buckingham Palace

Buckingham Palace

Egyesült Királyság, London

Viktória királynő 1837-es megkoronázása óta a királynő legfőbb londoni hajléka a Buckingham palota. Felhúzott lobogó jelzi, ha a királynő otthont tartózkodik.

Tovább olvasom

London Eye

London Eye

Egyesült Királyság, London

A Country Hall fölé magasodik a világ legnagyobb kilátó-óriáskereke a London Eye, London szeme, amelyből gyönyörű kilátás tárul elénk.

Tovább olvasom

Salsa

Salsa

Egyesült Királyság, London

London a világ leginkább multikultúrális városa, nem is meglepő ha népszerű a forró latin ritmus is. Ha salsá-zni támad kedvünk, akkor látogassunk el a Salsa-ba.

Tovább olvasom

Madame Tussaud panoptikuma

Madame Tussaud panoptikuma

Egyesült Királyság, London

Madame Tussaud panoptikuma London egyik fő látványossága, naponta akár 7000 látogató is megfordul a hírességek viaszszobrait bemutató kiállításon.

Tovább olvasom

Milyen város London?

London az Egyesült Királyság és azon belül Anglia fővárosa, igazi világváros. London a korábbi Brit Birodalom fővárosaként a világ egyik politikai, pénzügyi és kulturális központja. Nagy-London népessége 7 172 091 fő, de az agglomerációval együtt ennél több millióval többen tartoznak hozzá. Népességében rengeteg különböző nemzet, kultúra és vallás képviselteti magát, így Európa és a világ egyik legmultikulturálisabb és az Európai Unió legnépesebb városa.

Ma Nagy-London a belvárosból és harminckét kerületből áll. A város legjelentősebb központja Westminster, itt található a West End, London legfontosabb kulturális, szórakoztatóipari és bevásárlónegyede, Westminsterben kapott helyet a pénzügyi intézmények kivételével a legtöbb, a városban található cég székhelye és az Egyesült Királyság kormányzati épületei is.

A londoni City a világ bankjainak központja és Európa fő üzleti központja. Itt alakította ki székhelyt Európa 500 legnagyobb cége közül több mint száz. A londoni tőzsde nagyobb forgalmat bonyolít, mint New Yorké és Tokióé együtt. A City hétköznapokon rendkívül forgalmas, de hétvégeken meglehetősen csendes, mert lakónegyedek nemigen találhatóak itt.

London rengeteg látogatót és turistát vonz, mivel sok intézménynek, szervezetnek és cégnek is otthont ad, több világhírű múzeum, színház, koncertterem, repülőtér, vasútállomás, palota és hivatal található itt.

A turistalátványosságok nagyrészt a város középső részén vannak (Central London), a Cityben, a West Enden, Westminsterben (Westminsteri apátság, Buckingham-palota, Kensington és Chelsea kerület (Tudományos Múzeum, Victoria és Albert Múzeum) és a Hyde Parkban.

Fontos turistalátványosságnak számítanak még a Szent Pál-katedrális, a Nemzeti Galéria, a Globe Színház, a Tate Galéria, a London Bridge, a Tower híd és a Tower, a London Eye, a British Museum Bloomsburyben és sok más múzeum és látványosság.

2005. július 6-án Londont választották a 2012-es nyári olimpiai játékok színhelyének, így London lesz az első város, ahol harmadszor is megrendezik a neves sporteseményt.

London Galériák

Tower Bridge
London, Egyesült Királyság Látnivalók
The Langham London*****
London, Egyesült Királyság Szállás
Ötórai tea
London, Egyesült Királyság Vendéglátás
Oxford street
London, Egyesült Királyság Vásárlás
Hyde Park
London, Egyesült Királyság Szabadidő
Heaven
London, Egyesült Királyság Szórakozás

Siófok

Siófok

Zürich

Zürich