Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Tower Bridge

Egyesült Királyság, London, Látnivalók

Tower Bridge

London, Egyesült Királyság, Látnivalók
  • Cím: A300, City of London, Tower Bridge, Poplar
  • Telefon: 44 (0) 20 7403 3761, 44 (0) 20 7407 9191.
  • Nyitvatartás: Április-szeptember: 10:00 - 18:30
    Október-március: 09:30 - 18:00

A Tower Bridge (Tower híd) nevét a közelben található londoni Towerről kapta Megjelenését is hozzá kellett igazítani, így jöttek létre a ma is látható neogótikus tornyok. Építését 1886-ban kezdték el és 1894-ben fejezték be.

XIX. század végén szükségessé vált Londonban egy újabb híd építése a Temze felett, mely az akkori hidaktól keletebbre, a tengerhez közelebb helyezkedik el. A város számára a tengeri kapcsolat azonban a városi forgalomnál fontosabb volt, így a parlament előírta, hogy a hídnak biztosítania kell a legnagyobb tengeri hajók áthaladásának lehetőségét is. Ez az előírás vezetett a felnyitható középső nyíláshoz. A középső nyílást egy kétszárnyú billenőhíd alkotja.

A két tornyot a vízszint felett 42-44 méter magasságban egy-egy gyaloghíd köti össze, a gyalogosok akkor is átmehetnek a hídon, amikor az éppen felnyitott állapotban van. 

A Tower Bridge megjelenését építése idején és a későbbiekben is sokat kritizálták. A masszív kőburkolatú tornyokat, a függesztő láncokat utánzó sarló alakú rácsos tartót többször próbálták lecseréltetni a kornak megfelelő karcsú, modern anyagokat használó szerkezetre, de ezek a próbálkozások nem jártak sikerrel, és az 1980-as években a hidat végül műemlékké nyilvánították.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


London, Egyesült Királyság
Copyright:   Forrás:

Londoni Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!