Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

St. Paul's Cathedral

Egyesült Királyság, London, Látnivalók

St. Paul's Cathedral

London, Egyesült Királyság, Látnivalók
  • Cím: London EC4M 8AD
  • Telefon: 44 20 7246 8357
  • Nyitvatartás: Hétfőtől szombatig 8.30 - 16.00
    Zárva tart: vasárnap és december 25-én.

A Szent Pál székesegyháznak a korabeli Európában – a milánói és a sevillai dóm kivételével – nem akadt párja. A St. Paul's Cathedral azonban a Nagy tűzvész során teljesen megsemmisült.

Az székesegyház elődjé a szászok építették fából. Miután leégett ismét fából építették újjá, de 962-ben a vikingek fosztogatásai után az újjáépítést kőből végezték. A Szent Pál székesegyház újjáépítését Sir Christopher Wren irányította 1675 és 1710 között. Jelenleg felépítésének 300. évfordulója alkalmából felújítások zajlanak.

A Szent Pál székesegyház alapja latin keresztet formáz. A Ludgate Hill felőli főbejárata elsősorban hatalmas arányaival, megnyugtató tagoltságával hat ránk. A lépcsősor felett kettesével álló korinthoszi oszlopok tartják a timpanont, melynek domborműve Szent Pál megtérését ábrázolja, a pillanatot, amikor Saulusból Paulus lett.

A székesegyház északi harangtornyában 1878. óta tizenkét harangból álló harangjáték-szerkezet található. A déli, toronyórával díszített harangtoronyban az 1882-ben öntött, 360 mázsás „Great Paul” (Nagy Pál) harang zúg.

A középkori Szent Pál székesegyházról II. Károly udvari festője, a cseh Wenceslaus Hollar készített aprólékos rézkarcot. 

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Kep 1
London, Egyesült Királyság
Copyright: voov 2   Forrás: index.hu

Londoni Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!